nedeľa 7. novembra 2010

Tabuľky najlepších výkonov slovenských hráčov 2010 – eternit


Eternit je na Slovensku stále vysoko prevažujúcim povrchom na turnajoch, preto bolo logicky k dispozícii najviac výsledkových listín jednotlivých turnajov. Okrem výsledkov všetkých turnajov Slovenskej ligy odohraných v roku 2010  a výsledkov reprezentantov na ME (a Val de Fiemme Trophy), MS juniorov, ako aj ME seniorov (a Pohári národov seniorov), som vychádzal aj z výsledkov slovenských hráčov v Českej extralige, na Majstrovstvách ČR (Josef Vozár a Ján Tolarovič) a na Junior Trophy (Radovan Struhár, Miroslav Čibik a Matej Bartoš).  Z výsledkov nižších súťaží som zaradil do tabuliek výsledky hráčov ADARA Radějov a 1. MTGC Prievidza v rámci Moravia Tour, ako aj výsledky Igora Qualicha a Michala Maňasku v rámci Dolnorakúskej Oberligy.

Spolu 10-krát bol zahraný v roku 2010 výkon 19 na jeden okruh, ktorý ako prvý zahral Josef Vozár na turnaji Českej extraligy v Přerove. Najčastejšie (spolu trikrát) však zahral okruh s týmto súčtom úderov René Šimanský. Okrem toho bolo zaregistrovaných ďalších 23 výkonov so súčtom 20 úderov. Vo vzťahu k dôležitosti súťaže možno za najcennejšie považovať výkony Reného Šimanského (19) a Veroniky Videnovej (20) na ME v Predazze. Najlepší výkon so súčtom 39 na dva okruhy zahral junior Radovan Struhár na turnaji Moravia Tour v Kopřivnici, ktorý bol ako jediný schopný zahrať „modrý“ priemer 19,50.  Aj ďalšie dvojkolá so súčtom 40 boli zahrané na zahraničných ihriskách, a to Michalom Maňaskom vo Vösendorfe a Josefom Vozárom v Kopřivnici.

Spolu tri najlepšie výkony so súčtom 62 (priemer 20,66) na tri okruhy boli zaregistrované v roku 2010. Prvý z nich patrí Ladislavovi Derzsimu a ďalšie dva Josefovi Vozárovi. Tu je potrebné ešte poznamenať, že junior Radovan Struhár zahral dvakrát súčet 63 na 3 okruhy. Najlepší výkon na 4 okruhy zahral Josef Vozár (priemer 20,75) na MČR, ale na druhom mieste bol opäť Radovan Struhár s priemerom 21,00, ktorý zahral na Junior Trophy v Olomouci. Jednoznačne najlepší výkon na 8 okruhov zahral znova Josef Vozár na MČR v Bystřici p. H. a Holešove (priemer 21,63). Tabuľka priemerov najlepších slovenských hráčov za celý rok bude uvedená v jednom z ďalších príspevkov.

Celkovo možno konštatovať, že na popredných miestach tabuliek dominovali výsledky zahratné na zahraničných ihriskách, pričom najviac najlepších výkonov patrí Josefovi Vozárovi. Vynikajúce postavenie v tabuľkách má aj juniorský reprezentant Radovan Struhár. Naljepšie výkony sa však nepriblížili k hodnotám slovenských rekordov na dva okruhy (36 – Maroš Jágerský), tri okruhy (55 – Ján Tolarovič), štyri okruhy (77 – Ladislav Michalčík), ani na 8 okruhov (159 – Peter Mrázek).  Aktualizovaný zoznam slovenských rekordov na všetkých troch povrchoch bude tiež  uverejnený v jednom z nasledujúcich príspevkov.

Žiadne komentáre: