streda 24. októbra 2012

Slovenské rekordy na medzinárodných súťažiach

Na stránke minigolfnews.com nájdete svetové rekordy v minigolfe. Evidujú sa v kategóriách mužov a žien, ako aj jednotlivcov a družstiev. Svetový rekord môže byť zahratý iba na definovaných medzinárodných podujatiach, ktorými sú Majstrovská sveta, Majstrovstvá Európy, Nations Cup (Pohár národov) a Europa Cup (Pohár majstrov). 

Vzhľadom nato, že vyššie uvedené podujatia sa hrajú na ihriskách schválených WMF na súťažiach najvyššej úrovne, je náročnejšie pre hráčov zahrať špičkové výkony na takýchto podujatiach ako na podujatiach slovenskej a českej ligy, na ktorých tiež evidujeme slovenské rekordy publikované v predchádzajúcich príspevkoch. Na základe podkladov od Františka Lizáka za roky 1993-2002 a môjho rešeršovanie minigolfových stránok na internete som zostavil zoznam slovenských rekordov na medzinárodných podujatiach. 

Je potrebné podotknúť, že v roku 2012 boli zlepšené viaceré z týchto rekordov. Konkrétne Erika Oršulová zlepšila na ME v Porte rekord žien na jeden okruh na eternite na 19 úderov. Na betóne prekonal Rado Struhár v Porte rekord v absolútnej kategórii mužov na 4 okruhy výkonom 107 (26-28-26-27) úderov. A nakoniec na MEJ v Bad Muenderi prekonal Miro Čibik rekordy na filcovom povrchu na jeden (25), dva (54), tri (88), štyri (122) aj päť okruhov (158) sériou  36-34-34-29-25. Ak niektorý z reprezentantov zahral lepší výkon na medzinárodnom podujatí, ako je uvedené v týchto tabuľkách Štatistik rád privíta spätnú väzbu s takouto informáciou. 

Tabuľky slovenských rekordov na medzinárodných podujatiach - eternit
Tabuľky slovenských rekordov na medzinárodných podujatiach - betón
Tabuľky slovenských rekordov na medzinárodných podujatiach - filc 



Žiadne komentáre: