utorok 15. marca 2011

Slovenské rekordy na betóne


V tomto príspevku pokračujeme v uverejňovaní slovenských minigolfových rekordov. V rekordných tabuľkách mužov sa objavujú iba dve mená. Košičan František Lizák drží rekord na jeden okruh výkonom 23 úderov ako hráč GK Bratislava, zatiaľ čo na 6 okruhov (priemer 27,83) a na 7 okruhov (priemer 28,14) ako hráč ADARA Hlohovec. Všetky tieto rekordy boli zahrané v rámci Slovenskej ligy na Aničke v Košiciach. Druhé meno, ktoré sa objavuje v listine rekordov mužov na betóne je Josef Vozár. V rámci turnaja EC v Hilzingene v roku 2008 ako hráč SK TEMPO Praha prekonal slovenské rekordy na 2 okruhy (24,50), 3 okruhy (26,00), 4 okruhy (27,25) a 5 okruhov (27,40).

Podobne jednotvárny je zoznam ženských rekordov na betóne. Rekord na jeden okruh drží Iveta Véghová súčtom 25 úderov, zatiaľ čo rekordy na 2-6 okruhov drží jej dunajskostredská spoluhráčka Miroslava Vrbová. Rekord na 7 okruhov drží Prievidžanka Simona Bílovská - zrejme iba preto, že Véghová ani Vrbová nehrali turnaj na 7 okruhov.

Rekord mužských reprezentačných družstiev stále drží legendárna juniorská reprezentácia Slovenska, ktorá obsadila na juniorských ME v Košiciach v roku 1999 štvrté miesto s priemerom 27,33 v svojom najlepšom okruhu. Horší je klubový rekord Prievidze z EC v Hilzingene (29,50). Ženský reprezentačný aj klubový rekord drží tá istá trojica hráčok - Véghová, Vrbová a Vančová, pričom obidva rekordy zahrali v roku 1998. Ligový rekord zmiešených družstiev patrí GK Bratislava z roku 2001, keď jeho hráči zahrali na Aničke priemer 28,80. Je potrebné podotknúť, že z pätice hráčov boli Bratislavčania iba Buš a Korinek, zvyšok tímu tvorili košickí hráči Lizák a bratia Michalčíkovci. 

Na rozdiel od rekordov na eternite sa mi zdajú byť rekordy na betóne prekonateľné aj súčasnými hráčmi, keby bolo k dispozícii na Slovensku konštantne kvalitné ihrisko, prípadne slovenskí hráči hrali častejšie v zahraničí na takýchto ihriskách.

Žiadne komentáre: